Judith Pallarés escollida tresorera de la Liberal Internacional

Juli Minoves ocuparà la presidència d'honor

La política liberal Judith Pallarés ha estat escollida tresorera de la Liberal Internacional (LI) en el 62è Congrés que l’agrupació de partits liberals ha celebrat a Dakar, la capital del Senegal.

Pallarés ha estat la més votada entre els tres aspirants al càrrec de tresorer, al qual també hi ha accedit el polític senegalès Omar Youm del partit Alliance pour la Démocratie et la Fédération de Burkina Fasso. Pallarés s’ha mostrat “molt il·lusionada de participar en el nou Bureau que comptarà amb moltes dones increïbles, entre elles Hakima El Haité que s’ha convertit en la segona dona en ser escollida presidenta de la LI en tota la seva història”. El nou Bureau de la Liberal Internacional representa una clara aposta per l’empoderament de les dones amb una àmplia representació femenina.

Juli Minoves, president d’honor

La renovació del Bureau ha comportat el final del mandat de Juli Minoves que no podia repetir en el càrrec com a president després d’ocupar-lo durant els últims quatre anys. A partir d’ara, el polític andorrà serà president d’honor de la Liberal Internacional. La presidència d’honor se li ha atorgat pel seu gran compromís en la defensa dels drets humans i de les llibertats de les persones exercit al capdavant de la LI. A més, Minoves ha portat terme durant el seu mandat la redacció d’un nou manifest -el Manifesto d’Andorra- que ha actualitzat l’ideari liberal als reptes del segle XXI i que marca la línia a seguir pels partits liberals de tot el món.

La Liberal Internacional defensarà les especificitats dels petits Estats

Liberals d’Andorra ha aconseguit que des de la Liberal Internacional també es defensin les especificitats dels petits Estats en les negociacions de tractats, per tal que es puguin arribar a uns acords comercials justos. La resolució aprovada a The World Today Resolution recull la necessitat que es reconegui la reciprocitat ponderada d’Andorra en els acords amb la Unió Europea.

La resolució és similar a la que es va aprovar el 10 de novembre en el darrer congrés de l’ALDE a Madrid a proposta de Liberals d’Andorra i que farà arribar al Parlament Europeu, a través de l’ALDE Group, la defensa de les especificitats del nostre país en el marc de la negociació de l’Acord d’Associació amb la Unió Europea.

Comparteix
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •