Liberals critica “la lectura esbiaixada” de la carta sobre el vot judicial

“Interpretar aquesta carta com ho fa el Sr. Cinca, penso que està fora de lloc”. D’aquesta manera, ha respost Ferran Costa a la interpretació que, dimecres a la tarda, va fer el ministre portaveu de Govern a la missiva que Liberals d’Andorra i PS van enviar al secretari general de l’executiu perquè “detalli quines mesures prendrà Govern per garantir la custòdia efectiva” del vot judicial. Cinca va arribar a catalogar l’escrit com a “nociu pel procés electoral” i de “voler posar en dubte el bon fer de la batllia”.

El conseller Ferran Costa ha considerat “molt preocupant que el Sr. Cinca faci aquesta interpretació esbiaixada i interessada del contingut de la nostra carta” i ha afirmat que “s’adiu exactament amb allò que demana l’OSCE: que tots els processos electorals siguin el màxim de transparents i que tots els ciutadans sàpiguen perfectament quines són les regles del joc”.

El parlamentari liberal ha subratllat que amb la carta per conèixer com es custodia el vot judicial, “en cap cas i enlloc es qüestiona la professionalitat dels treballadors de la Batllia” i ha remarcat que davant les informacions aparegudes aquests darrers dies “és una evidència que es desconeix com funciona el vot judicial perquè tot just ara molts ciutadans han sabut que poden canviar el seu vot un cop dipositat”.

Per últim, Costa ha insistit que “la petició d’informació s’ha fet per garantir la màxima transparència del procés electoral”, fet que ha titllat de “saludable” i ha exposat que “els observadors de l’OSCE han valorat la demanda positivament”.

La missió d’avaluació veu com un problema “la no-igualtat del vot”

La reunió de Liberals d’Andorra amb dos observadors de l’Oficina de les Institucions Democràtiques i dels Drets Humans (ODIHR) de l’OSCE, en el marc d’una visita per avaluar el procés electoral, ha servit per constatar algunes de les problemàtiques que van lligades a la natura del sistema electoral andorrà.

Ferran Costa ha explicat que “els observadors han posat de manifest la no-igualtat del vot en els diferents districtes electorals”, considerant excessiu el pes específic de les parròquies menys poblades respecte les més poblades. Aquest fet es veu agreujat en la circumscripció territorial, ja que en algunes parròquies “el vot de fins al 67% dels electors no ha obtingut representació” en emportar-se la llista majoritària els dos consellers en disputa. Costa ha indicat als observadors internacionals que “Liberals d’Andorra recollirà en el seu programa electoral la necessitat de modificar la llei electoral per tenir un sistema amb major representativitat”.

Pots veure la roda de premsa íntegra al nostre canal de YouTube:

Comparteix
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •