Gallardo accepta la petició de Cabanes per seguir al capdavant del partit

El president en funcions de Liberals, Jordi Gallardo, ha acceptat la petició del cap de llista del partit i candidat a cap de Govern, Josep Maria Cabanes, de continuar assumint la presidència de la formació i a acabar així el mandat de dos anys pel qual havia estat elegit. La decisió ha estat comunicada al Comitè Executiu Nacional en una reunió que s’ha celebrat aquest vespre a la seu de Liberals.

Cabanes considera “molt necessària i imprescindible la continuïtat del president en uns moments de gran importància estratègica per a Liberals on s’hauran de materialitzar diversos projectes de país encapçalats per Jordi Gallardo en els darrers anys, i també les negociacions per a les pròximes eleccions generals”.

El consens que genera dins de la formació l’actual president és un fet indispensable per al candidat “de cara a garantir la unió de la formació i poder assolir l’escenari més adient de cara als futurs comicis”.

Per la seva part, Jordi Gallardo ha acceptat la proposta de continuar com a “home de partit que sempre he estat, posant-me a disposició del que Liberals sempre ha necessitat”. A més, ha afegit que “per coherència i elegància havia de posar el càrrec a disposició del candidat, però el diàleg amb Cabanes ha estat sincer i fàcil”.

A la reunió d’aquest vespre, també s’han tractat altres temes com la possible renovació de l’Executiva de Liberals que decidiran el president i el candidat, una vegada tots els càrrecs es van posar a disposició. També s’ha acordat que el Congrés que haurà de validar la proposta de càrrecs per l’Executiva de Gallardo i Cabanes es celebri el pròxim 22 de juny.