CORONAVIRUS | Liberals d’Andorra dona suport a les mesures adoptades per Govern

Vivim una situació excepcional a causa del coronavirus que ha provocat que Govern hagi hagut de prendre mesures dràstiques en pocs dies per evitar, en un primer moment, la propagació de la Covid-19 i evitar el col·lapse sanitari del país.

Des de Liberals d’Andorra donem ple suport a les mesures que fins ara ha pres l’Executiu per lluitar contra un virus que està afectant a tot el món i que està provocant, més enllà dels problemes de salut, una paràlisi econòmica sense precedents.

Actualment, tant els ministres liberals a Govern com els quatre consellers del Grup Parlamentari Liberal al Consell General treballen sense descans per tenir preparat dos texts legals que seran necessaris per a aquesta situació sobrevinguda. D’una banda, una llei òmnibus amb una àmplia sèrie de mesures per minimitzar les conseqüències econòmiques de l’impacte d’aquesta crisi per a tothom, treballadors i empresaris, en uns moments en els quals s’ha decretat el tancament de totes les activitats econòmiques i serveis no essencials per a la població. De l’altra, també s’entrarà a tràmit parlamentari el Projecte de llei qualificada dels estats d’alarma i emergència que ha de permetre a Govern tirar endavant mesures de més abast si la crisi s’agreuja.

Segueix la informació actualitzada sobre el coronavirus a www.govern.ad

Ambdós texts legals està previst que s’entrin a tràmit aquest dissabte, 21 de març. En un moment excepcional com el que estem vivint, des de Sindicatura ja s’ha anunciat que el registre del Consell General romandrà obert durant el cap de setmana perquè les lleis puguin iniciar el seu tràmit parlamentari. Val a dir que la llei òmnibus es trametrà pel procediment d’extrema urgència i necessitat que implica que el Consell General ha de celebrar un ple extraordinari només 48 hores després que el text hagi estat rebut pel parlament, això implica, que els consellers generals l’hauran de votar a tot estirar dilluns.

Estem vivint moments excepcionals i molt difícils que estan posant a prova la societat i el bon fer de tots els andorrans i residents. Des de Liberals d’Andorra volem agrair a tota la població el civisme amb el qual estan complint les mesures decretades per Govern i que han portat al fet que la mobilitat s’hagi reduït un 78% els dos últims dies, signe inequívoc que s’està complint la indicació de quedar-se a casa. És important seguir per aquest camí, ja que el millor remei contra la Covid-19 és evitar el seu contagi i com bé diu el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, “no donem cames al coronavirus, ja que aquest no es mou sol”.

Us animem i encoratgem a seguir així, guanyar la batalla al coronavirus depèn de tots, per això ara més que mai, Virtus Unita Fortior.