‘Nova caseta de turisme al Pas de la Casa’ de Carles Bernardo

Ja ha passat un any des de l’enderrocament de l’antiga ‘caseta de turisme’ del Pas de la Casa. Aquell edifici minúscul però tan emblemàtic ubicat a la plaça de l’església del nostre petit poble. Aquesta decisió presa pel Comú d’Encamp ha estat difícil d’acceptar, ho reconec. Molts hem viscut i crescut amb aquest emblema del Pas de la Casa, que cada cop veiem més petit a mesura que nosaltres ens anàvem fent grans. Encara que el sentiment d’enyorança és notable, soc conscient que els temps canvien i ens hem d’adaptar als que vindran.

L’actual govern comunal, conseqüentment, s’ha compromès a construir una nova caseta de turisme a la part alta del carrer Sant Jordi. La nova edificació evidentment, mai podrà reemplaçar el buit que ens ha deixat l’anterior, però sí que aportarà beneficis pel poble. D’una banda està previst que aquesta sigui una rèplica de l’anterior caseta però amb diferent ubicació. Així mateix, el nou centre d’informació estarà situat en un lloc estratègic que és un dels punts d’entrada al poble i per tant, per on passen molts visitants fent més accessible la consulta pels usuaris.

La nova caseta és un projecte positiu i beneficiós pel futur del Pas de la Casa.

D’altra banda, la nova caseta també donarà el servei de forma virtual i interactiva, per la qual cosa s’obtindrà una caseta d’aire clàssic per fora però amb avenços tecnològics per dins. Una innovació que respon al missatge que ha rebut recentment el sector turístic, i és que els visitants busquen novetats. Nous reclams que suposi un atractiu de retorn al lloc que han visitat prèviament. En aquest sentit, l’accés digital a tot el contingut de promoció augmentarà l’abast del missatge i facilitarà l’arribada de visitants. 

Així doncs, el Pas de la Casa passarà a tenir dos punts d’informació: un a la part baixa del poble i l’altre a la part alta. Un punt a ressaltar és que la construcció es produirà en diferents fases de tal manera que no perjudicarà la circulació i l’activitat comercial de la zona. Una mesura coherent després de les dificultats que han patit establiments i comerciants del poble durant la pandèmia, de les que encara s’està patint les conseqüències econòmiques i laborals.

Reconec que no sempre és fàcil acceptar el canvi i menys quan enceten cert sentiment de melancolia. En aquest cas, però, considero que és un projecte positiu i beneficiós pel futur del Pas de la Casa. Dels molts projectes que s’esperen per fer créixer el poble i que des del Comitè d’Encamp defensarem. En aquests temps que corren on la globalització ha emmudit la ciutadania, des de Liberals d’Andorra els hi donarem veu, els escoltarem, i defensarem les necessitats que millorin el dia a dia dels nostres veïns.

Article d’opinió de Carles Bernardo, president del Comitè Parroquial d’Encamp.
Publicat al Periòdic d’Andorra (13/4/2021)