‘La llei òmnibus’ d’Eva López

Cada dia sentim als polítics i als mitjans de comunicació que el Govern treballa en l’aprovació urgent d’una llei òmnibus. Cal explicar què és. La paraula prové del llatí omnibus, i significa per a tots. És una llei amb una particularitat; com que és una normativa que modifica un ampli ventall de lleis de sectors molts diversos les modificacions s’agrupen en una mateixa llei.

La situació que estem vivint, que varia en hores, fa necessari que el Govern, amb el suport del nostre Consell General, tramiti de manera urgent les normatives que li permetin fer front a una crisi sanitària global com la que estem vivint. D’aquesta manera, existeix una via d’extrema urgència que permet aprovar una llei en 48 hores.

Govern treballa en una llei òmnibus que li permeti fer front a una crisi sanitària global com la que estem vivint.

Aquesta llei inclourà sens dubte mesures com la modificació de la Llei del pressupost i del marc pressupostari per permetre un augment de la capacitat d’endeutament de l’Estat, mesures aplicables a les empreses, societats, CASS i treballadors autònoms, i qualsevol altra que es consideri necessària per pal·liar els greus efectes devastadors que ocasionarà la crisi de la Covid-19.

Em consta que el Govern no ha escatimat esforços ni implicació en la gestió de la situació per la qual estem passant, però no podem oblidar que superar aquests moments és una tasca de tots. Per part dels andorrans, hem de fer tot el que de moment s’indica des del Govern per tal de protegir-nos i no col·lapsar el sistema sanitari i intentar no fer una compra massiva d’aliments. Per part dels polítics, hem de treballar units, però sens dubte s’està donant un exemple d’autoritat i serenitat.

Hem de fer tot el que de moment s’indica des del Govern per tal de protegir-nos i no col·lapsar el sistema sanitari.

De la mateixa manera, la informació diària que s’està transmetent a la societat dona una transparència tant de la situació real a Andorra del virus, com de les actuacions que es porten a terme per part del Govern. També la tasca dels mitjans de comunicació, de les persones que formen el nostre sistema sanitari, personal dels petits i grans supermercats, benzineres, cossos de seguretat de l’Estat…

Gràcies a tots, perquè sense vosaltres, la situació seria molt més complicada.

Article d’opinió d’Eva López, consellera general del Grup Parlamentari Liberal
Publicat al Diari d’Andorra (19/03/2020)

Comparteix
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •