‘Un altre Clot d’Emprivat és possible’ de Jordi Moreno

Assistim a un moment decisiu per la nostra parròquia, i concretament, per una zona que ha sigut un referent per a la vall central i que s’ha convertit en un pol d’atracció de famílies, d’escaldencs i escaldenques, de visitants i turistes. Em refereixo al Clot d’Emprivat que està vivint una profunda reconversió propiciada per l’aprovació del Pla d’Ordenació i Urbanisme de la Parròquia d’Escaldes-Engordany l’any 2017. El nou POUPEE, aprovat per tots els grups ha acabat sent radicalment diferent al que se’ns va anunciar, permeten la construcció al Clot d’Emprivat de torres de fins a 20 plantes d’alçada sempre que s’alliberi un mínim del 15% d’espai a peu de carrer per a l’ús de tots els ciutadans.

Aquesta modificació que a primera vista semblava interessant, ja que tot i permetre la construcció de torres a la zona central de la vall, atorgava als ciutadans un ampli espai a l’aire lliure amb zones de solana, places i unes passarel·les que interconnectarien totes les torres. Disposaríem, sempre segons la presentació feta pels responsables comunals, de zones per passejar, locals comercials i conservaríem gran part de les zones verdes de la zona de Clot d’Emprivat.

Malauradament, la realitat no té res a veure amb la projecció que van fer els promotors assegurant que «portarem el Manhattan de Nova York al bell mig d’Escaldes-Engordany».

Malauradament, la realitat no té res a veure amb la projecció que van fer els promotors assegurant que «portarem el Manhattan de Nova York al bell mig d’Escaldes-Engordany». Avui dia ens trobem amb diferents projectes en marxa i d’altres a punt de ser aprovats, unes construccions que tot i respectar els paràmetres establerts en la modificació del POUPEE suposen perdre el gran espai verd i d’esbarjo a la zona del Clot d’Emprivat.

Imatge aèria del Clot d’Emprivat | Bondia

Tot i que el que s’ha aprovat no pot canviar-se fins passat set anys de la seva aprovació, així ho diu la llei, no tot està perdut i volem aportar esperança a la ciutadania. L’opció la trobem a través d’un annex on es reculli que l’objectiu prioritari sigui salvaguardar els nostres espais verds i comuns, passant del 15% al 37% de l’espai que cada projecte ha d’alliberar a nivell de carrer per així continuar mantenint la sensació d’amplitud i visibilitat de la vall. Aquest augment d’espai lliure en planta baixa seria compensat donant l’opció als constructors d’augmentar els metres quadrats construïbles en les plantes superiors.

La reforma que proposem del POUPEE contemplaria que els promotors immobiliaris projectessin construccions singulars sense terrasses i amb formes particulars salvaguardant els nostres pais verds

A més, la reforma que proposem del POUPEE contemplaria que els promotors immobiliaris projectessin construccions singulars sense terrasses i amb formes particulars que fessin que el mateix edifici fos un pol d’atracció turística, allunyant-nos de l’impacte visual dels projectes actualment aprovats. Per reforçar la visibilitat dels edificis singulars es demanaria als promotors que contemplessin equipar-los amb il·luminació led capaç de coordinar-se amb diversos edificis la qual cosa permetria crear mosaics lumínics.

Article d’opinió de Jordi Moreno, número 2 de la candidatura Unió X Escaldes-Engordany (UxEE)
Publicat al Periòdic d’Andorra (12/11/2019)

Comparteix
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •