Liberals dona suport a un Pressupost que respon a les necessitats de la ciutadania

El Consell General ha aprovat aquest dijous a la nit el Projecte de llei de Pressupost per a l’any 2020 amb el suport del Grup Parlamentari Liberal. Ferran Costa, president del GPL, ha destacat que els comptes “donen resposta a les necessitats de la nostra ciutadania”, a més de ser “realistes, sostenibles i realitzables”.

El Pressupost aprovat, el primer del Govern tripartit, destina més recursos a sanitat i mostra una clara aposta per l’ensenyament, aportant un 29% per potenciar el programa d’informàtica a les escoles i dotant la Universitat d’Andorra de la major partida pressupostària de la seva història.

Un dels punts més importants dels comptes per aquest any és el de la digitalització de l’Administració. Per aquest motiu, el Ministeri de Funció Pública i Simplificació de l’Administració, encapçalat per Judith Pallarés, rebrà 5 milions d’euros més per fer els processos “més àgils” i donar una millor resposta als ciutadans i a les empreses. Aquesta és una clara aposta de l’Executiu que considera que una Administració digitalitzada, àgil i eficient contribuirà al dinamisme econòmic.

El Pressupost 2020 també té un component social destacat. Contempla garantir l’increment de les pensions de solidaritat per a la gent gran i els nous pensionistes, millorar l’atenció als usuaris del programa Joves en Inclusió, i amplia els recursos per al Servei d’Atenció Domiciliària. A més, també inclou accions per donar resposta a la problemàtica de l’habitatge: amb una dotació inicial per a la creació de l’Institut de l’Habitatge d’Andorra, la posada en marxa del fons público-privat d’habitatge que ha de promoure la construcció de vivenda de protecció pública, i una partida per ajudar que els joves es puguin emancipar. Aquesta última era una de les propostes destacades del programa amb el qual Liberals d’Andorra va concórrer a les eleccions generals.

Pots veure la intervenció de Ferran Costa defensant el suport al Pressupost al nostre canal de Youtube:

Comparteix
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •