Prorrogades dos mesos les mesures per garantir la salut pública enfront de la Covid-19

El Consell General ha aprovat aquest dijous la petició d’autorització feta pel Govern per prorrogar la facultat d’establir restriccions i mesures per protegir la salut de la ciutadania, en el marc de la pandèmia causada pel SARS-CoV-2. El Decret en vigor finalitzava el 14 d’abril i quedarà prorrogat dos mesos més. Els grups parlamentaris de la majoria, Liberals, Demòcrates i Ciutadans Compromesos, han votat a favor del text, també el grup Socialdemòcrata, mentre que Terceravia hi ha votat en contra.

La pròrroga respon a la necessitat de seguir establint mesures preventives i de protecció de determinats comportaments i activitats socials per controlar la propagació de la Covid-19. El Govern pot establir-ho emparat en la Llei de modificació de les lleis de seguretat pública i de sanitat aprovada el desembre passat. La consellera del Grup Liberal Eva López ha defensat que “les mesures suposen petites limitacions als drets dels individus” però que aporten beneficis a tots els ciutadans i ciutadanes en la lluita contra la pandèmia. López ha refermat “el suport a una pròrroga necessària que tant de bo sigui l’última, gràcies al fet que la vacunació avança a bon ritme”.

Les mesures que ara es prorroguen contemplen aspectes com l’ús obligatori de mascareta, que s’ha demostrat com una de les millors accions de contenció del virus, el respecte per la distància social o la limitació de l’aforament en espais públics i privats. Totes les mesures han resultat ser efectives per evitar el col·lapse del nostre sistema sanitari, protegir la salut de la ciutadania, evitar que el teixit econòmic estigui en una situació més delicada i serviran per guanyar temps a l’expansió del virus mentre es vaccina a la població.

Intervenció d’Eva López defensant la pròrroga de les mesures

 

Màximes garanties per resoldre els conflictes de l’àmbit civil

També en la sessió del Consell General d’aquest dijous s’ha aprovat per assentiment el Projecte de llei de modificació del Codi de Procediment Civil, del 2018. Aquesta llei aportarà beneficis relacionats amb l’agilitat dels processos, la seguretat jurídica i donarà més garanties tot respectant la tradició jurídica del país.

El text es va entrar a tràmit amb caràcter d’urgència per tal que pugui entrar en vigor l’1 de maig vinent. Es tracta d’una reforma de gran importància i de gran complexitat tècnica motiu pel qual s’ha prorrogat en dues ocasions la seva entrada en vigor.

El Codi de Procediment Civil planteja una aposta decidida per la introducció de les noves tecnologies per millorar en termes d’estalvi econòmic i de temps. Entre alguns canvis, destaca el procediment abreujat o l’assegurament de sentències, i també perfecciona el redactat a fi que es pugui aplicar satisfactòriament. 

Comparteix
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •