Magallón s’interessa per com es garantirà l’abastiment de la xarxa de calor d’Andorra la Vella

El president suplent del Grup Parlamentari Liberal, Marc Magallón, ha preguntat aquesta tarda als responsables de FEDA com es garantirà el subministrament d’energia a la xarxa de calor que la parapública està desplegant a Andorra la Vella i que està previst que proporcioni calefacció i aigua calenta fins a 2.000 llars.

En concret, Magallón s’ha interessat per saber si serà necessari mantenir l’actual nivell d’incineració de residus de CTRASA per garantir que la central de cogeneració pugui abastir d’energia a les llars. El conseller liberal ha incidit en la necessitat de comptar amb mecanismes que puguin compensar la reducció d’incineració de residus, donat que “hem de tendir cap a una societat que recicli més”.

Des de FEDA, s’ha assegurat que el sistema s’ha dissenyat per garantir el servei en tot moment i que el mix previst (78% residus, 22% Gas Natural Liquat) pot variar en funció de les necessitats futures. A més,  la companyia ha subratllat que els càlculs s’han fet amb la recuperació de calor de la incineració de residus nacionals, descomptant les tones que ara s’importen de la Cerdanya.

Els projectes de cogeneració i distribució de calor de FEDA està previst que estalviïn l’emissió de 10.000 tones de CO2 a l’any. Magallón també s’ha mostrat satisfet pel fet que una central que “generarà energia de forma més néta que amb les instal·lacions individuals actuals es pugui inaugurar ben aviat”, referint-se a la inauguració de la planta de cogeneració i xarxa de calor d’Andorra la Vella prevista per finals d’aquest any.

El president suplent del Grup Parlamentari Liberal ha fet aquestes declaracions durant la compareixença pública a la Comissió Legislativa de Política Territorial, Urbanisme i Medi Ambient de responsables de FEDA i de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, per presentar la societat ‘Capçalera d’Infraestructures Energètiques’ que s’encarregarà de la gestió de les plantes de cogeneració i les xarxes de calor del país.

Pots veure la compareixença completa al web del Consell General.

Comparteix
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •