Liberals vota a favor de l’adhesió d’Andorra a l’FMI

Andorra esdevindrà el 190è país membre del Fons Monetari Internacional. Així ho ha  aprovat aquest dilluns el Consell General, a través d’un projecte de llei que ha rebut els vots favorables dels grups parlamentaris de la majoria -Demòcrates, Liberals i  Ciutadans Compromesos-, del de Terceravia, mentre que el grup Socialdemòcrata s’ha  abstingut. L’aprovació d’aquest text legislatiu permetrà accedir a l’organisme internacional en els terminis previstos inicialment, coincidint amb l’assemblea que se celebrarà a mitjans d’aquest mes d’octubre. El treball en comissió ha permès millorar el text final, per refermar que qualsevol petició d’ajut a l’FMI per part d’Andorra haurà de ser votada i acceptada pel Consell General.

El president del Grup Parlamentari Liberal, Ferran Costa, ha subratllat que la d’avui  “és una sessió de gran transcendència, ja que el país fa un pas endavant formant part  de l’FMI” i, per això, “ens hem de felicitar” ha afegit. També ha destacat la importància de la “xarxa de seguretat internacional” que suposa ser membre del Fons que “tant de bo mai hàgim d’utilitzar”.

Durant la seva intervenció, Costa ha enumerat alguns dels casos en els quals la participació de l’FMI ha estat decisiva per la ràpida recuperació econòmica com “és el  cas d’Islàndia l’any 2018, on l’organisme es va adaptar a les seves característiques, un petit país de 320.000 habitants, i d’aquesta manera va poder retornar abans del previst el préstec que va rebre”. Per últim, ha incidit en el fet que entrant a formar part de l’FMI, “Andorra no perd en sobirania sinó que Andorra i cada ciutadà i ciutadana guanyen en seguretat”.

Pel que fa als beneficis d’entrar a l’FMI, el país disposarà d’un organisme supranacional que verifiqui les dades estadístiques, permetrà accedir a formacions especialitzades o millorar les valoracions que fan les principals agències de ràting, entre d’altres. A més, l’FMI facilita als seus estats membres el comerç internacional i la creació de  llocs de treball, sempre des del creixement sostenible.

Comparteix
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •