Liberals rebutja posar en risc 130 milions de les pensions per comprar pisos

El Grup Parlamentari Liberal ha votat en contra de l’admissió a tràmit de la Proposició de llei de modificació del Fons de reserva de jubilació impulsada pel Grup Socialdemòcrata, que no ha prosperat amb 17 vots contraris. El president liberal, Ferran Costa, ha qualificat el text de “conceptualment interessant” però que “cau en contradiccions tècniques que el fan del tot inviable” i que posa “en risc 130 milions de les pensions de tots els ciutadans”.

Durant l’exposició, Costa ha subratllat que la inversió en el sector immobiliari “no està exempta de risc” i ha recordat que l’any 2009 amb l’explosió de la bombolla immobiliària, molts fons d’aquest tipus van veure reduït el valor dels seus actius “en gairebé el 70%”. També ha volgut ressaltar la manca de liquiditat de la inversió en el ‘totxo’, ja que en el cas de voler recuperar els fons destinats caldria vendre prèviament els pisos adquirits. A més, ha incidit en el fet que “suposaria més concentració de risc” en destinar el 10% del Fons de Reserva de Jubilació a un sol sector i que aquest fet pot acabar provocant l’efecte contrari al desitjat.

D’altra banda, Costa ha defensat les accions que des del Govern s’implementaran per solucionar la problemàtica de l’habitatge i que ahir, dimecres, va anunciar el ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy. Concretament, la pròrroga dels contractes de lloguer que vencin el 2020 amb un augment limitat a l’IPC, la signatura abans de finals d’any de convenis amb els comuns per obtenir sòl per a habitatges, l’inici de la construcció d’un edifici a Ciutat de Valls que destinarà dues plantes a pisos socials i ajuts a l’emancipació dels joves, entre d’altres.

Liberal no vol “encotillar” l’acció de Govern en situacions de crisi econòmica

“El pressupost és la branca més important que té un Govern per fer política”. Amb aquesta afirmació, Costa ha volgut ressaltar la necessitat de “no encotillar l’acció de Govern” amb una proposició de llei que vol limitar l’endeutament pressupostari al 0% anualment. Costa ha afirmat que “poden haver-hi moments de recessió econòmica en què la inversió pública pot pal·liar les repercussions negatives d’una crisi”, una acció que no es podria dur a terme amb la proposició de llei de modificació de la Llei 32/2014. De fet, Costa ha assegurat que l’actual llei “ja compleix el seu propòsit i que el deute de l’Estat s’ha reduït del 40,7% al 36% des que està en vigor” i per aquest motiu des del Grup Parlamentari Liberal no s’ha donat suport a l’admissió a tràmit del text proposat per Terceravia que ha rebut 17 vots en contra.

Comparteix
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •