Liberals dona suport a un pressupost “realista, sostenible i més social”

El Grup Parlamentari Liberal ha defensat aquest dijous al Consell General els comptes presentats pel Govern per l’exercici 2020. El president del GPL, Ferran Costa, ha remarcat que el Pressupost és “realista, sostenible i amb projectes realitzables”, a més, de recollir gran part dels punts del programa electoral amb el qual Liberals va concórrer a les eleccions del 7 d’abril.

Durant la sessió parlamentària, Costa ha enumerat molts dels projectes liberals que recull el Pressupost i ha assegurat que destinen “més recursos a sanitat, a educació i a polítiques socials”. Entre els punts més importants del programa de Liberals que tindran dotació pressupostària destaquen els estudis perquè el país pugui disposar d’un transport públic segregat per cable, i també per esdevenir Reserva Mundial de la Biosfera. A més, es destinarà una primera partida al programa d’emancipació del jovent amb un ajut de 400 euros mensuals per pagar el lloguer.

Els comptes per al 2020 també incidiran en la simplificació i digitalització de l’Administració destinant-hi molts més recursos que en exercicis anteriors. Costa ha ressaltat que es pretén “donar una atenció més fluïda i de més qualitat al ciutadà” i disposar d’una Administració “més àgil” amb processos interns i tràmits més ràpids. També ha recordat que aquesta era “una prioritat” del programa de Liberals.

En l’apartat de transport públic, el president del Grup Parlamentari Liberal ha recalcat que “es treballa perquè sigui més assequible per a tothom”, deixant entreveure una futura rebaixa del preu dels bitllets. Tot i això, la prioritat actual és donar un bon servei al ciutadà, fet que creu que s’està aconseguint vist “l’augment substancial dels usuaris” de les noves línies de bus. Recentment, el ministeri encapçalat per Jordi Gallardo anunciava que al novembre més de 300.000 persones havien utilitzat les línies de bus, 40.000 més que al setembre quan es van posar en marxa.

El Projecte de llei del Pressupost continuarà el seu tràmit parlamentari després que els grups parlamentaris que donen suport al Govern no hagin donat suport a les esmenes a la totalitat de l’oposició. Ferran Costa ha incidit en el fet que “aquests comptes no són només Demòcrates” sinó que s’han elaborat conjuntament entre tots els partits de la coalició del Govern. Una coalició que “fa cinc dies ha validat la ciutadania amb els resultats de les eleccions comunals” ha conclòs.

Comparteix
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •