Liberals d'Andorra lamenta que Govern no vulgui una reforma consensuada de la Funció Pública

El Grup Parlamentari Liberal (GPL) lamenta l’actitud de Govern en les negociacions amb els sindicats per la reforma de la Funció Pública en la qual “no s’han tingut en compte cap de les propostes sindicals”. En una reunió mantinguda aquest dimecres a la tarda amb representants sindicals de la Funció Pública, els consellers liberals van poder copsar de primera mà “el rebuig unànime dels sindicats al projecte de llei que reformarà la Funció Pública que malgrat tot continuen oberts al diàleg i a punts d’entesa amb l’executiu”.

 

En aquest sentit, Jordi Gallardo, president del Grup Parlamentari Liberal, denuncia “la manca de coherència del Govern de DA que d’una banda retalla drets als treballadors públics i per l’altra només fa que contractar assessors externs i generar noves places públiques per després criticar l’augment dels costos dels salaris dels funcionaris i justificar d’aquesta manera la necessitat d’una reforma de la Funció Pública”. Gallardo ha recordat que “l’augment de les contractacions ja el vam denunciar en el debat de l’esmena de la totalitat del Pressupost” i ha acusat al Govern “de ser poc transparent per ocultar les noves contractacions per no presentar la memòria explicativa que ha d’acompanyar el pressupost quan hi ha canvis significatius respecte de l’anterior”.

Gallardo també ha lamentat “el menysteniment que s’ha tingut cap a la comissió consultiva, com a òrgan de representació dels treballadors públics, ja que l’informe que avala la reforma de la Funció Pública no està firmat per cap representant sindical”. Sobre aquesta qüestió, el president del GPL, ha reclamat a l’executiu que “demostri tenir amplitud de mires, cintura política i que obri portes de diàleg amb els treballadors públics per tal d’arribar a una entesa”. Gallardo entén que “hi ha propostes presentades pels sindicats que són assumibles” i retreu a l’executiu que “no hi hagi hagut una reunió de valoració de les propostes dels sindicats que van ser rebutjades per escrit sense opció a cap negociació”.

 

Durant la reunió, els representants sindicals van exposar les accions que pensen dur a terme per defensar els drets dels treballadors públics, entre les quals es troba la convocatòria d’una vaga general indefinida que s’ha d’aprovar en l’assemblea general convocada pel 25 de gener. En aquest sentit, el president del Grup Liberal, subratlla que “en cas de produir-se aquesta situació, la responsabilitat seria del Govern per no haver volgut negociar i tirar endavant una reforma sense el suport dels treballadors públics”.

Comparteix
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •