dyna lesbian hookup party fest blake horstmann hookup reddit hookup Howell New Jersey best way to find hookups reddit dating app hookup sex offender

Les propostes del Grup Liberal centren el debat monogràfic sobre sanitat

ANDORRA LA VELLA 31/03/2015 DEBAT D'INVESTIDURA AL CONSELL GENERAL. FOTO DIGITAL EDUARD COMELLAS POLÍTICA CONSELL GENERAL PARLAMENT

Les propostes del Grup Liberal per afrontar el dèficit pressupostari de la CASS i la gestió SAAS centren el debat monogràfic sobre sanitat, que s’ha celebrat a proposta dels liberals.

Jordi Gallardo, president suplent del GPL, ha estat l’encarregat de presentar i defensar les propostes fetes des dels liberals per afrontar “el problema del dèficit” que arrossega la CASS i que lluny de fer-hi front, el Govern de DA ha anat posposant la reforma sanitària que anuncia des que va començar a governar l’any 2011. Una reforma que ha de permetre reduir o contenir el dèficit sanitari que el mateix Govern preveu en “60 milions d’euros per l’exercici 2017 i que les mesures aplicades per l’executiu no estan aturant la bola de neu”.

Des de Liberals “es llença un guant per poder abordar aquest tema però amb dues condicions”. La primera, discutir el sostre d’endeutament que el país pot assumir i prioritzar les grans inversions a realitzar fins a final de legislatura; i la segona, posar en marxa accions clares i decidides per reforçar la fiscalització i contenció de la despesa de la CASS i el SAAS mentre la reforma sanitària no es posi en marxa. Entre aquestes accions destaquen: fixar una ràtio màxima d’especialistes al país, millorar el control de la CASS sobre els prestadors sanitaris, eliminar cobertura de la CASS pels actes mèdics amb metges no convencionats, posar fer a la política salarial del SAAS i crear una comissió mixta entre ministeri i CASS sense presència del SAAS.

Jordi Gallardo ha defensat durant el seu discurs que “el dèficit és reduïble sense haver de rebaixar ni la qualitat ni les cobertures” i, també, ha apuntat que “només millorant la gestió no es solucionarà el problema del dèficit, cal posar fre al descontrol que hi ha al SAAS” que pagarà 39,5 milions d’euros en despesa de personal durant aquest 2017, gairebé un 6% més que l’any anterior.

L’apartat sociosanitari també ha estat motiu de debat. Gallardo ha proposat unir sota la mateixa cartera el ministeri de Sanitat i el d’Afers Socials per gestionar de forma unitària la inspecció sanitària i sociosanitària i poder planificar conjuntament les accions necessàries. D’altra banda, i per acabar, el parlamentari liberal ha proposat fer una auditoria sanitària a l’hospital i un estudi del clima laboral del centre.

El discurs íntegre de Jordi Gallardo en els següents enllaços:
Discurs 1a part / Discurs 2a part

Les intervencions de Jordi Gallardo durant el debat monogràfic al nostre canal de YouTube: