Jordi Gallardo: “Defensarem els drets dels consellers per treballar les lleis de forma responsable”

Tots els grups parlamentaris de l’oposició han mostrat el seu enuig per la intenció del Grup Demòcrata de tramitar 13 textos legislatius amb caràcter d’urgència, un cop ja han estat acceptats amb caràcter ordinari. La intenció del grup de la majoria ha estat àmpliament criticada per tota l’oposició parlamentària per “atemptar contra els drets dels consellers de l’oposició de treballar els textos de forma responsable” ha subratllat Jordi Gallardo, president del Grup Parlamentari Liberal.

Jordi Gallardo ha remarcat que l’acció demòcrata “és poc respectuosa amb els consellers de l’oposició i demostra un absolut desconeixement de la nostra feina” i ha afegit que “els consellers de l’oposició fem molta més feina que els de la majoria, que tot i també poder-ho fer, no fan la tasca de control al Govern, com sí que ho fem els de l’oposició, amb preguntes parlamentàries i demandes d’informació”. A més, el president liberal ha recordat que “en la junta de presidents de l’1 d’octubre de 2018, davant la possibilitat de prioritzar i d’acordar quines lleis eren les més importants, donat que hi havia 30 textos legislatius a tràmit, la resposta de la majoria va ser que no era necessari, que amb el funcionament normal i l’experiència d’altres legislatures el ritme donava per aprovar tots els textos, i que si mai es volia prioritzar -que entenc que és el que s’ha fet- es faria a partir de parlar amb els grups, i així ho deien el president del Grup Demòcrata i el mateix Síndic”.

D’altra banda, Gallardo espera que la Sindicatura actuï “com a Sindicatura del Parlament i no com la Sindicatura de la majoria”, davant la petició de declarar urgents 13 textos legislatius. El líder liberal també ha anunciat, depenent les decisions que acabi prenent la Sindicatura, les tres mesures amb les quals treballa el Grup Parlamentari Liberal, un cop es comuniqui que s’ha rebut la proposta demòcrata de tramitar d’urgència dels 13 textos legislatius. Les accions inclouen una carta per manifestar l’oposició a la proposta de DA, un recurs a Sindicatura en el cas que s’accepti el tràmit d’urgència i, fins i tot, es podria arribar a presentar  un recurs al Tribunal Constitucional.

Per últim, el Grup Parlamentari Liberal s’ha mostrat preocupat per la utilització del reglament “segons els convé a la majoria” i s’ha reafirmat en el posicionament, que ja s’ha expressat en diverses ocasions, que “si es volen habilitar dies fora del període de sessions que sigui també per poder fer sessions de control a Govern i per respondre preguntes i demandes d’informació”.

Durant la compareixença conjunta davant la premsa, Jordi Gallardo, president del Grup Parlamentari Liberal; Josep Pintat, president del Grup Mixt; i els consellers Rosa Gili (PS) i Víctor Naudi (SDP), han incidit en el fet que hi ha hagut textos legislatius que s’han treballat durant pràcticament un any en comissió i que poc després de ser aprovats han hagut de ser modificats per contenir errades. I això, s’accentuaria amb la tramitació d’urgència que proposa la majoria, provocant inseguretat jurídica d’uns textos poc treballats i la manca de temps per poder consultar-los amb la ciutadania i els col·lectius afectats.

Pots veure la roda de premsa íntegra al nostre canal de YouTube:

Comparteix
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •