Més flexibilitat en els ajuts a treballadors i empreses

El Consell General ha aprovat per unanimitat, aquest dijous a la tarda, la tercera modificació de la Llei de mesures excepcionals i urgents per la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia del SARS-CoV-2. Els canvis introduïts permetran que Govern tingui major flexibilitat a l’hora d’ajudar a treballadors i empreses en el context econòmic actual. El nou text també contempla l’activació d’un crèdit extraordinari i un suplement de crèdit per un valor màxim de cinquanta milions d’euros, destinats a finançar les despeses derivades de l’impacte de la crisi econòmica causada per la Covid-19. 

Entre les mesures que flexibilitza la modificació, destaca que l’Executiu podrà ampliar per decret el límit de la plantilla a la qual una empresa pot aplicar una suspensió temporal de contracte de treball o una reducció de la jornada laboral. Aquesta és una de les principals demandes del sector empresarial que s’ha tingut en compte a la llei.

El nou redactat permet una gestió més ràpida i flexible als canvis constants que provoca la pandèmia i facilita els tràmits que han de fer les empreses per acollir-se als ajuts. D’aquesta manera, es podran prorrogar de forma automàtica les suspensions temporals de contractes de treball, amb efecte a partir de l’1 de febrer.

Les noves mesures contemplen que empreses de sectors específics, com ara el turístic, no estiguin obligades a presentar la documentació econòmica per ampliar l’abast dels ERTO, reduint el termini per a la seva aplicació a només quinze dies naturals, la meitat que en el text anterior.

En nom dels tres grups de la majoria parlamentària (Liberals, Demòcrates i Ciutadans Compromesos), la consellera general Eva López ha defensat que “cal continuar donant mecanismes legals al Govern per reduir l’impacte econòmic que la pandèmia està tenint en tots els sectors de la societat andorrana”.

Intervenció de Jordi Gallardo

Intervenció d’Eva López

Comparteix
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •