FERRAN COSTA: "És preocupant el tarannà de DA de situar persones foranes a institucions claus del país"

El conseller general del Grup Parlamentari Liberal (GPL) Ferran Costa ha estat molt clar, durant l’entrevista d’aquest dimarts al ‘Cafè de l’Ara i Aquí’, defensant la posició de Liberals d’Andorra de total oposició que llocs claus de les institucions andorranes l’ocupin persones foranes. Costa ha mostrat la seva preocupació pel “tarannà” de Demòcrates per Andorra d’ocupar amb persones foranes llocs claus d’organismes nacionals.

L’últim cas, el del nou director de l’INAF, és especialment sorprenent en un país on el sector financer representa una part important del PIB nacional, “ningú es creu que no tenim cap professional andorrà amb els coneixements per ocupar la plaça de director de l’INAF” ha esgrimit davant una situació que s’ha repetit moltes vegades i que suposa “un sobrecost per l’Estat que no és justificable” per portar a gent de fora a dirigir institucions del país.

Pel que fa a l’acomiadament del director econòmic del SAAS, que rebrà una indemnització de més de 70.000€ en tramitar-se com a no causal, Costa creu que estem davant “una incongruència total i absoluta” vistes les irregularitats denunciades pel Tribunal de Comptes. Costa assegura que ens trobem davant “un malbaratament de recursos públics” per acomiadar una persona “que no ha fet la feina ben feta”.

“Hem d’anar a les eleccions com a formació política independent”

Durant l’entrevista amb l’Àlex Lliteras també s’han tractat altres temes d’actualitat política com la proposta de Jaume Bartomeu de fer una plataforma política transversal per presentar-se a les pròximes eleccions generals. En aquest sentit, Ferran Costa no ha deixat lloc a dubtes en assegurar que “la nostra formació té vocació de governar. Hem d’anar a les eleccions com a formació política independent”, ha incidit en el fet que “el projecte de Liberals d’Andorra no va contra ningú sinó que va en favor de l’interès públic d’aquest país” i ha emplaçat les possibles negociacions per després dels comicis, “passades les eleccions ja arribarem als acords que calguin” ha conclòs.

Pots veure l’entrevista sencera al següent enllaç:

Entrevista a Ferran Costa – Ara i Aquí (24 gener 2017)

 

Comparteix
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •