Ferran Costa celebra el canvi d’opinió de Cultura respecte a el ‘Roc de les Bruixes’

Govern ha passat en pocs dies d’enviar una carta requerint a un arqueòleg del país que retiri la localització del ‘Roc de les Bruixes’ d’internet, a optar per senyalitzar-lo i protegir-lo. Aquesta decisió l’ha fet pública la ministra de Cultura, Olga Gelabert, responent a la pregunta de Ferran Costa arran de la polèmica sorgida per la carta abans esmentada que el conseller liberal no ha dubtat en catalogar com a “patinada en tota regla”.

Costa ha celebrat que “s’opti per senyalitzar i alhora protegir el ‘Roc de les Bruixes’” però qüestiona el canvi de parer de Govern en pocs dies, “no sabem si la decisió, que es pren ara, és fruit d’una anàlisi acurada” ha emfasitzat. Per últim, ha subratllat que “entenem la dificultat de combinar la divulgació i protecció del nostre patrimoni” però en tot cas “és partidari de senyalitzar el ‘Roc de les Bruixes’ d’una forma adequada per posar-lo en relleu”.

El tancament de museus per falta de personal “ratlla el ridícul”

Ferran Costa ha instat a Govern a prendre “mesures actives per evitar el tancament de museus per falta de personal”, fet que a parer seu “ratlla el ridícul”, ja que ha assegurat “seria impensable que anessis de vacances a qualsevol lloc del món i els museus estiguessin tancats per falta de personal”.

El conseller liberal ha remarcat que això “denota una manca d’interès” del ministeri per les infraestructures museístiques i que d’aquesta manera “no facilitem que les xifres de visitants als museus creixin, de fet, cada any continuen caient”. Costa ha criticat que molts museus estiguessin tancats el passat 18 de maig, Dia Mundial dels Museus, i ha demanat a la ministra Olga Gelabert que s’apliqui un protocol per evitar la descoordinació entre comuns i Govern a l’hora d’informar dels recintes que no estan oberts al públic.

Pots veure les preguntes íntegres al nostre canal de YouTube:

Comparteix
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •