Ferran Costa assisteix a la primera reunió presencial de l’OSCE-PA des de l’inici de la pandèmia

La pandèmia de la Covid-19 que fa un any i mig que ens afecta, ha provocat que fins ara les reunions dels organismes internacionals es fessin de forma telemàtica. Sortosament, la millora dels indicadors sanitaris combinada amb la vacunació de gran part de la població ha permès que de mica en mica es retorni a la normalitat i que es recuperin les reunions presencials.

Aquest és el cas de l’Assemblea Parlamentària de l’OSCE que s’ha celebrat en format híbrid, amb els presidents de delegació assistint presencialment a la reunió a Viena mentre que la resta dels membres ho han fet de forma telemàtica.

En el seu desplaçament fins a la capital d’Àustria, el president del Grup Parlamentari Liberal i cap de la delegació andorrana, Ferran Costa, ha participat en les reunions del Comitè Permanent de l’OSCE-PA i a la Sessió Plenària de l’organisme. Precisament, per a la Sessió Plenària, la delegació andorrana havia preparat una intervenció on s’instava a l’Assemblea parlamentària perquè creés un Fòrum parlamentari de joves així com un representant especial de joventut i seguretat, una figura similar a la que ja existeix a la branca governamental de l’OSCE. Malauradament, per manca de temps el debat obert previst a la sessió no ha tingut lloc, però s’ha fet arribar a la resta de delegacions la proposta perquè es prengui en consideració en pròximes reunions.

A més, durant la seva estada a Viena, Ferran Costa ha mantingut contactes polítics d’alt nivell, com és el cas d’una reunió amb la nova presidenta de l’OSCE-PA, Margareta Cederfelt. La diputada sueca va ser elegida per un estret marge de vots, entre els quals els de la delegació andorrana. Costa i Cederfelt es van emplaçar a mantenir una comunicació fluïda i a fer que la veu dels petits països també es tingui en compte en la presa de decisions de l’organisme, que sota el mandat de Cederfelt advocarà pel multilateralisme per a la solució de problemes i per garantir la seguretat de tots els membres de l’OSCE.

Comparteix
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •