ERTOs, ajudes a autònoms i reduccions de lloguers prolongats fins el juny del 2021.

Aprovada la tercera Llei Òmnibus des de l’esclat de la pandèmia que permetrà prolongar fins al 30 de juny el gruix més destacat de les mesures i ajuts per a la població del país que expiraven a finals d’aquest any. És el cas de la figura de les Suspensions Temporals dels Contractes de Treball (coneguts com a ERTO), dels ajuts directes als autònoms, de la possibilitat d’acollir-se a reduccions tant dels lloguers comercials com particulars o de la prestació per tenir cura dels fills a càrrec. El text ha rebut el vot favorable dels grups de la coalició parlamentària (Liberals, Demòcrates i Ciutadans Compromesos) i de Terceravia, mentre que el Grup Socialdemòcrata s’ha abstingut.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha exposat els objectius principals de l’articulat que promou “preservar la capacitat econòmica de les empreses a fi de no comprometre la seva viabilitat i continuïtat, així com preservar els llocs de treball i mantenir al màxim la ocupació laboral”, amb un horitzó limitat en el temps que s’espera no s’allargui més enllà del juny del 2021.

Tanmateix, Gallardo ha ressaltat que les mesures presenten millores en relació als textos anteriors, aconseguint una millor gestió, i capacitat de reacció davant les situacions imprevistes i propostes més ajustades a la necessitat de les empreses. En el mateix sentit, Gallardo ha assegurat que davant la situació actual cal demanarals assalariats que segueixin contribuint de manera responsable a l’esforç i al sacrifici del teixit productiu, agraint l’empatia dels propietaris que han entès que la crisi es supera plegats”, en una situació que “encara no l’hem superada, però cada vegada veiem el final més a prop”.

La consellera general Eva López ha subratllat que es tracta d’un text que “amb coresponsabilitat i equilibri vol salvaguardar l’economia” i ha afegit que “busca que les persones afectades per la crisi obtinguin una rebaixa de les seves obligacions econòmiques”. La consellera liberal ha asseverat que aquesta “és una llei necessària per salvar el teixit empresarial del país, evitar acomiadaments massius, acompanyar les empreses en la tan desitjada reactivació econòmica i evitar que molta gent quedi desemparada”.

Per la seva banda, el president del Grup Parlamentari Liberal, Ferran Costa, ha intervingut  durant el torn de rèplica assegurant que en aquesta llei “calia actuar sense fissures, treballant pel país”, i que per tant, “ha quedat demostrat que una gran majoria dels consellers d’aquesta cambra sí que ho han fet”. Costa ha considerat que “l’abstenció del PS” és “altament decebedora” i ha refermat la voluntat del Govern “de seguir acompanyant els ciutadans i ciutadanes en aquesta malaurada situació”.

Intervenció de Jordi Gallardo defensant la 3a Llei Òmnibus

Rèplica de Jordi Gallardo a les intervencions dels grups

Intervenció d’Eva López exposant el vot a favor de Liberals a la 3a Llei Òmnibus

Rèplica de Ferran Costa al posicionament dels grups de la minoria

Comparteix
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •