El Govern reacciona a la pregunta de Costa "aplicant la retroactivitat" als diplomes de català

ANDORRA LA VELLA 16/06/2016 SESSIÓ DE CONTROL AL GOVERN AL CONSELL GENERAL FOTO DIGITAL EDUARD COMELLAS POLÍTICA CONSELL GENERAL PARLAMENT

El Govern aplicarà la retroactivitat en l’atorgament de diplomes oficials de llengua catalana als estudiants de l’últim curs d’educació obligatòria. Aquesta ha estat la resposta que el titular d’Educació, Eric Jover, ha donat a la pregunta del conseller general Ferran Costa que a mitjans de maig va registrar la pregunta oral per a la sessió de control al Govern d’aquest dijous al Consell General. Una acció que ha provocat la reacció de l’executiu per fer que la modificació del Decret aprovada al maig inclogui els alumnes de promocions anteriors.

De fet, Jover ha respost que “tot just ahir rebia els informes dels tècnics” que indiquen que “en general la retroactivitat no és aplicable; no obstant és veritat que en aquest cas la retroactivitat és favorable a l’administrat”, motiu pel qual ha avançat que en les pròximes setmanes proposarà un canvi al Decret per poder atorgar diplomes oficials de llengua catalana als alumnes d’anys anteriors que compleixin els requisits per obtenir-lo.

Davant l’anunci fet pel ministre d’Educació, Costa ha celebrat “la decisió d’atorgar els diplomes de català als estudiants de promocions anteriors”, tot remarcant la importància d’aquest fet “en un món on cada cop fan falta més certificacions oficials”. Responent a Ferran Costa, el titular d’Educació també ha informat que es treballarà per determinar com es pot fer l’equivalència amb les notes d’anys anteriors per rebre el diploma.

Per últim, el conseller liberal ha instat al Govern perquè homologui els títols oficials de llengua catalana “amb altres institucions del domini lingüístic catalanoparlant” per donar les màximes facilitats als estudiants andorrans. En aquest sentit, Jover ha explicat que s’està treballant amb els governs de Catalunya, Balears i València per homologar els títols. Tot i que no ha pogut precisar quan es podrà fer l’homologació, sí que ha precisat que “la feina tècnica està molt avançada”.

Comparteix
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •