Costa defensa el text alternatiu del Grup Liberal per corregir una llei de l’esport “parcial, desordenada i deficitària”

El Grup Parlamentari Liberal (GPL) ha defensat, aquest dijous en la sessió de Consell General, l’esmena a la totalitat amb text alternatiu del Projecte de llei de l’esport. Costa ha argumentat que s’ha escollit aquesta opció per corregir “una llei parcial, desordenada i deficitària” en molts aspectes.

El conseller liberal considera que “és inexplicable que hagin presentat un text com el que han lliurat amb els recursos que tenen a Govern i a la Secretaria d’Estat d’Esports” i ha remarcat que “ho constata el fet que el text ha rebut 196 esmenes, 75 del grup demòcrata” que dona suport a l’executiu.  A més, ha alertat que el redactat del projecte de llei “afegeix dificultats que no hi eren i inclou, fins i tot, una reforma del Codi Penal”, referint-se als apartats que fan referència a la lluita contra el dopatge que des del Grup Liberal es proposa que es reguli en una llei a part que “ha de ser qualificada perquè afecta drets fonamentals” ha argumentat Costa.

Durant el debat, Ferran Costa ha retret al Govern que “s’omplin la boca de paraules boniques com inclusió, igualtat, no-discriminació… però que quan tenen l’oportunitat per posar en pràctica allò que prediquen se n’obliden”, acusant l’executiu de fer “política de cara a la galeria”, ja que el projecte no en fa referència a cap d’aquests aspectes.


Costa ha estat contundent a l’hora de respondre l’argumentació de la ministra Olga Gelabert, a qui ha etzibat que “m’ha sorprès el seu to bel·ligerant i de confrontació directa que vostès critiquen però que empren” i l’ha acusat de “no escoltar res del meu discurs”. El conseller liberal ha conclòs la seva intervenció defensant la tasca parlamentària “de control i impuls a l’acció de Govern” i ha subratllat que “voler aportar esmenes per millorar els texts legislatius és lloable, no criticable”.

Al nostre canal de YouTube pots veure íntegre el debat que el conseller general Ferran Costa ha mantingut amb la ministra Olga Gelabert i el conseller demòcrata Justo Ruiz:

El text alternatiu al Projecte de llei de l’esport del Grup Parlamentari Liberal, que no ha prosperat, pretenia:

Recuperar el Consell Andorrà de l’Esport que el projecte es vol carregar i no crear la Fundació de l’Esport que el text no determina les seves funcions i els motius de la seva creació.

Agrupar els esportistes olímpics i paralímpics en el Comitè Olímpic Andorrà, sense discriminació per tipus d’esportistes.

Incorporar de nou les agrupacions esportives al nostre projecte de llei. Fent que tinguin una major seguretat jurídica amb l’obligació d’inscriure’s en el registre d’associacions.

Regular la figura de Societat Anònima d’Objecte Esportiu sense la necessitat que sigui obligatòria com contempla el text proposat pel Govern. Limitant l’abast a les seccions esportives professionals dels clubs que han de competir en lligues estrangeres per garantir la continuïtat de la resta de les seccions del club en el cas que la secció professional acabi desapareixent.

Potenciar la continuïtat de l’esport d’elit i dels esportistes d’alt nivell. En aquest cas, el nostre projecte garantia una discriminació positiva en el cas que els esportistes d’elit vulguin accedir a determinades places de l’Administració Pública.

– Per últim, el control i lluita contra el dopatge s’ha de fer a través d’una llei específica que ha de ser qualificada perquè afecta drets fonamentals. El nostre text indica que aquesta nova llei s’ha de tramitar en un breu termini de temps per garantir una lluita efectiva contra el dopatge que sigui homologable en l’àmbit internacional.

 

Comparteix
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •