Costa reclama una solució pacífica per al conflicte d’Ucraïna

El president del Grup Parlamentari Liberal, Ferran Costa, i cap de la delegació andorrana a l’OSCE-PA ha demanat “una solució pacífica, política i sostenible al conflicte a l’est d’Ucraïna” durant la seva intervenció en la 21a Reunió d’hivern d’aquest organisme internacional que té lloc fins aquest divendres a Viena.

Costa ha intervingut en la reunió de l’OSCE-PA per analitzar la situació a Ucraïna després que aquesta matinada l’exèrcit rus hagi iniciat un atac contra diverses ciutats del país després de mesos de tensió fronterera. El president del GPL ha fet “una crida a totes les parts perquè posin en marxa un diàleg i facin ple ús dels canals diplomàtics i dels mecanismes internacionals” per trobar la manera “de desescalar els conflictes i evitar el patiment de la població”.

Durant la seva intervenció davant els altres caps de delegació, Costa ha subratllat que “Andorra està compromesa amb la independència, la sobirania i la integritat territorial d’Ucraïna dins de les seves fronteres reconegudes internacionalment”. Alhora, també ha condemnat “fermament l’ús de la força” i ha emplaçat als actors implicats a “respectar els principis del dret internacional, la Carta de les Nacions Unides i l’Acta Final de Hèlsinki”.

L’Assemblea Parlamentària de l’OSCE la formen els representants dels parlaments de 57 països de Nord Amèrica, Europa i Àsia, i és l’organització de seguretat regional més gran del món. Té com a objectiu principal mantenir la pau, l’estabilitat i la democràcia de més de mil milions de persones a través del diàleg polític i projectes sobre el terreny.