Pallarés presenta l’Espai d’Acompanyament Familiar

Foto:SFGA/JAViladot

La ministra d’Afers Socials, Joventut, Judith Pallarés, ha presentat aquest dijous el nou Espai d’Acompanyament Familiar, un programa de competències parentals adreçat a famílies que estan en seguiment per part d’Afers Socials.

Pallarés ha explicat que l’objectiu del programa és treballar aspectes bàsics per potenciar la construcció d’una dinàmica de convivència familiar positiva i per al desenvolupament de models de criança adequats per a infants i adolescents. En aquest sentit, es tracta d’un projecte de caràcter educatiu, amb les famílies com a protagonistes, en un espai lliure de judici, on comparteixen les seves reflexions en sessions grupals dirigides per professionals d’Afers Socials, ha afegit. A més, durant les sessions, aquests mateixos professionals també faciliten estratègies personals, emocionals i educatives adreçades a les figures que exerceixen la criança, utilitzant una metodologia dinàmica i participativa complementada amb una base teòrica.

Judith Pallarés durant la presentació. Foto:SFGA/JAViladot

El programa de l’Espai d’Acompanyament Familiar comprèn un total d’11 sessions, una cada setmana amb una durada de dues hores. Per tal que les famílies puguin assistir a l’Espai d’Acompanyament Familiar, el Ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat ha posat en marxa un servei de guarda dels infants.

L’Espai d’Acompanyament Familiar va començar el 7 de març d’enguany amb una prova pilot que compta amb vuit participants i que s’allargarà fins al 13 de juny d’aquest mateix any. “És un projecte que forma part del full de ruta del Govern, l’H23, per millorar la prevenció i l’acompanyament a les famílies”, ha explicat Judith Pallarés, que ha emfatitzat el “resultat positiu” de les primeres trobades.