Pallarés anuncia que el CREI obrirà les portes al juny

Foto:SFGA/JAViladot

La ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, ha visitat aquest dijous el futur Centre Residencial d’Educació Intensiva (CREI) amb els mitjans de comunicació del país per mostrar els detalls del projecte i per explicar l’objectiu de l’equipament. La visita també ha comptat amb la presència de la secretària d’Estat d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Teresa Milà. 

Pallarès ha detallat que el CREI comptarà amb un servei d’acolliment residencial i, alhora, un servei d’atenció diürna. Sobre la modalitat residencial, ha destacat que té com a funció general oferir un acolliment i un tractament social, psicològic i terapèutic als adolescents en situació de desemparament que presentin alteracions de conducta recurrents o addiccions que posin en perill la seva integritat o la de terceres persones. Respecte de l’atenció diürna, Judith Pallarés ha declarat que és un recurs que té com a finalitat general l’afavoriment de la prevenció, impulsant el desenvolupament personal dels adolescents i joves que ho necessitin sense que sigui necessari el seu ingrés a jornada completa dins del centre.

La ministra Judith Pallarés i la secretària d’Estat, Teresa Milà, durant l’atenció als mitjans de comunicació al CREI.

Pel que fa a la gestió del CREI, la titular d’Afers Socials ha declarat que s’ha optat per una gestió publicoprivada del centre, ubicat a l’antiga residència Solà d’Enclar d’Andorra la Vella. Una modalitat que garantirà que el centre compti amb una entitat especialitzada en aquest àmbit. Per fer-ho, Judith Pallarés ha informat que el Consell de Ministres va aprovar ahir la convocatòria d’un concurs públic internacional per a la concessió de la gestió del servei públic del CREI.