Judith Pallarés destaca l’efectivitat del teletreball a l’administració

La ministra de Funció Pública, Judith Pallarés, ha fet balanç positiu de les mesures que s’han pres a l’administració, ja que “gràcies a la feina prèvia de diàleg amb els sindicats i la resta de forces tots van entendre que com a treballadors públics s’havia de donar suport al país”. En una entrevista a Andorra Televisió, Pallarès ha volgut destacar l’esforç dels treballadors de l’administració durant la pandèmia del que assegura “ha estat commovedor veure com han dedicat moltes hores amb voluntat i disposició màxima d’ajudar al país”.

En aquest sentit, ha explicat que la pandèmia ha afavorit que es posin les eines perquè els treballadors puguin desenvolupar les seves tasques des de casa, on “hem comprovat que el teletreball ha estat una mesura positiva que ens ajudarà a fer créixer la funció pública. Actualment l’administració general compta amb 2.800 treballadors dels quals un 25% continua teletreballant amb equips organitzats” ha afirmat Pallarés.

Respecte a la modificació de la ‘Llei de Funció Pública’, Judith Pallarès ha apuntat que s’espera que el text entri a tràmit parlamentari durant aquest període de sessions, ja que s’ha alentit el seu procés natural a causa de la pandèmia. La titular de Funció Pública ha fet èmfasi en el fet que el nou text “no és una llei pels funcionaris sinó de la feina dels funcionaris al servei del país”, tot ressaltant que “aquest nou text és una llei de futur que engloba la transformació digital, la modificació d’estructures, la simplificació per processos, automatització de tasques”.

Finalment, Pallarés ha assenyalat que un dels objectius és “que l’administració sigui accessible des dels nostres telèfons mòbils on es pugui fer aquesta relació sense perdre el tracte directe amb el ciutadà amb coses més humanes com poden ser els serveis socials”.

Entrevista a Judith Pallarés, a ‘La Rèplica‘ d’Andorra Televisió: