Judith Pallarés presenta el nou abonament ‘Bus Jove’

SFGA/CEsteve

La ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, ha presentat aquest dimarts el nou abonament Bus Jove que és una reformulació del Bus Lliure. Aquest nou abonament per al jovent, que engloba les edats de 12 a 20 anys, estiguin o no escolaritzats, amb viatges il·limitats arreu del país per un preu anual de 215,76 euros. Aquest es podrà sol·licitar a partir del dilluns 4 d’octubre.

La ministra Judith Pallarés considera que la mobilitat és un factor clau en el desenvolupament de les persones. Tant és així que l’aposta per un model de mobilitat sostenible, prioritzant el transport públic respecte del transport privat, constitueix un dels pilars estratègics de la legislatura.

Judith Pallarés durant la presentació de les novetats del nou abonament Bus Jove. Foto:SFGA/CEsteve

 

Així doncs, en una aposta per garantir un transport públic assequible i accessible per al col·lectiu jove i per la mobilitat sostenible, el Govern obre i amplia notablement el concepte de Bus Lliure a tots els joves residents permanentment a Andorra. Si el Bus Lliure només era per a adolescents i joves escolaritzats en centres públics d’ensenyament secundari i post obligatori de 12 a 18 anys, el Bus Jove serà per a joves de 12 a 20 anys estiguin o no escolaritzats, tant en centres públics com privats del país.

Les línies que cobreix l’abonament Bus Jove comprenen els recorreguts, els horaris i les parades oficials de transport públic nacional de les empreses adjudicatàries de tot el Principat d’Andorra, excepte les línies de transport parroquial.

Pel que fa als preus, es mantenen les mateixes tarifes que en el Bus Lliure, si bé s’ofereix la possibilitat d’adquirir un abonament anual per 215,76 euros, així com un abonament semestral (107,88 euros) i un trimestral (53,94 euros).