Judith Pallarés anuncia un pla de formació digital per a l’Administració

La ministra de Funció Pública i Simplificació de l’Administració, Judith Pallarés ha anunciat que el Govern treballa en un pla de formació a l’administració. L’objectiu d’aquest projecte és que els funcionaris adquireixin més capacitats en els entorns digitals després que s’hagin detectat més de sis-centes tasques diferents de l’actuació administrativa.

En una entrevista concedida aquest dimarts a Ràdio Nacional d’Andorra, Pallarés ha assegurat que en cinc anys s’hauria d’haver desenvolupat la transformació digital, eix central de la proposta de simplificació de l’administració que Liberals d’Andorra defensava al programa electoral del 2019 i està duent a terme a l’actual Govern.

La titular de Funció Pública ha reconegut que el teletreball és una bona opció per encabir una administració andorrana més moderna i disponible, “sobretot en departaments que estan interconnectats i treballen fora de l’horari d’atenció al ciutadà” ha puntualitzat.

Respecte a la nova llei de Funció Pública, Pallarés ha anunciat que la voluntat del primer text és que sigui flexible i poder optimitzar recursos de l’administració, assegurant que s’han recollit demandes dels sindicats de treballadors i s’estan estudiant per incloure-les, tot i que “algunes ja estan plasmades com el canvi de nomenclatura de ‘treballador públic indefinit’ a ‘funcionari’”.

Entrevista a Judith Pallarés, a l’Ara i Aquí de Ràdio Nacional d’Andorra