Fins a 46 joves es beneficien del Programa Impuls per a l’Emancipació del Jovent

Foto:SFGA/CEsteve

El Govern ha concedit més de 80.000 euros a 46 joves a través del Programa Impuls per a l’Emancipació del jovent, amb una aportació mitjana de 1.800 euros per persona. Així ho ha anunciat, Judith Pallarés, ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, que ha presentat les primeres dades d’unes ajudes que estaven recollides com a proposta en el Programa electoral de Liberals d’Andorra i que des de la seva presentació el desembre del 2020 té entre els objectius fomentar i acompanyar els joves en el procés d’emancipació i l’accés a un habitatge de lloguer.

Pallarés ha explicat que a banda dels ajuts per a l’emancipació, el programa inclou que els joves que decideixin emancipar-se fora de les parròquies centrals podran accedir també a una subvenció per a l’abonament del transport públic, que cobreix la despesa d’un any. Sota aquest concepte s’han atorgat 9.240 euros, corresponents a 20 sol·licituds de joves que s’han emancipat fora de la vall central. L’objectiu d’aquest element, inclòs al programa, és facilitar la descentralització de la població i, alhora, impulsar l’ús de la mobilitat sostenible. Des del ministeri van informar que les persones a les quals s’ha denegat aquest ajut poden optar a altres eines administratives que faciliten l’accés a l’habitatge.

 

Roda de premsa de balanç del Programa d’impuls per a l’emancipació dels joves a càrrec de la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés. Foto:SFGA/CEsteve

 

Els requisits per accedir als ajuts són tenir entre 22 i 30 anys, haver residit legalment i ininterrompudament al país durant els darrers cinc anys, acreditar ingressos superiors al salari mínim interprofessional però inferiors als 24.000 euros anuals, tenir un patrimoni inferior a 12 vegades el llindar econòmic de cohesió social en còmput anual, calculat en 12.999,96 euros, a més de no gaudir de l’habitatge per motius professionals, no tenir un grau de parentesc amb la propietat de l’habitatge fins al segon grau de consanguinitat i no disposar d’un habitatge propi.

La titular d’Afers Socials, Joventut i Igualtat ha recordat que la convocatòria del Programa d’impuls per a l’emancipació dels joves és oberta. És a dir, no hi ha una data límit per demanar l’ajut i, per tant, els joves poden continuar sol·licitant-lo a través de la web www.tramits.ad, així com consultar tota la informació a www.aferssocials.ad i www.joventut.ad