Defensem la importància dels drets de les persones amb discapacitat

La secretària d’Estat d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Teresa Milà ha defensat la importància de “garantir els drets de les persones amb discapacitat en una societat justa, equitativa i inclusiva”. Ho ha fet durant la conferència ‘Amb decisió cap a la inclusió’, organitzada pel Govern amb motiu del Dia Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat.

Milà ha ressaltat “el compromís que ha adoptat el Govern en l’àmbit de la discapacitat i en el marc de col·laboració amb les entitats cíviques d’Andorra, així com dels països veïns”. De fet, la secretària d’Estat d’Afers Socials, ha explicat que l’Executiu treballa conjuntament amb les entitats representants de persones amb discapacitat per la modificació de la Llei de Garantia dels Drets de les persones amb discapacitat. L’objectiu és adaptar i actualitzar la norma a les bases del Conveni relatiu als drets de les persones amb discapacitat.

En la seva intervenció, Teresa Milà ha ressaltat que una de les tasques més importants és garantir el dret a treballar i escollir lliurement la seva feina. Per “garantir aquest dret, els estats s’han de comprometre a prohibir la discriminació a la feina per motius de discapacitat, garantir les condicions de treball de les persones amb discapacitat, com les de qualsevol altre treballador i assegurar els drets laborals i sindicals de les persones  amb discapacitat”, ha explicat.

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat, la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés ha mostrat el compromís per seguir treballant des del ministeri que lidera, per la inclusió, la igualtat d’oportunitats, l’accessibilitat (urbana i digital) i la vida autònoma de les persones amb discapacitat.