Air Nostrum continuarà oferint vols regulars amb Madrid durant el 2023

Foto:SFGA/JAViladot

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, acompanyat del secretari d’Estat d’Economia i Empresa, Èric Bartolomé, ha anunciat aquest divendres que la companyia Air Nostrum és l’adjudicatària del concurs públic per assumir l’explotació de la línia aèria entre els aeroports d’Andorra–La Seu d’Urgell i Adolfo Suárez Madrid–Barajas per a l’any 2023.

Gallardo ha manifestat que torna a apostar per aquesta ruta que enguany ha tingut una ocupació mitjana superior al 69% de la previsió inicial. “És el llançament d’una ruta aèria de més èxit que mai ha tingut la companyia en la seva història”, ha apuntat. El ministre ha afirmat que durant el 2023, de la mateixa manera que aquest any, hi haurà un vol a Madrid cada divendres i diumenge. A més, a hores d’ara s’està analitzant, juntament amb el sector privat, la possibilitat d’operar una tercera freqüència entre setmana.

Pel que fa als horaris, mentre no hi hagi abalisament, els horaris d’hivern (entre Tots Sants i Pasqua) seran Madrid- Andorra–La Seu d’Urgell a les 14:30 hores; i Andorra–La Seu d’Urgell – Madrid: 16:50 hores. La resta de l’any seran Madrid – Andorra–La Seu d’Urgell a les 17:50 hores i Andorra–La Seu d’Urgell – Madrid a les 20:00 hores. Quan estigui actiu l’abalisament, que es preveu que ho estigui durant els primers mesos del 2023, els horaris d’hivern seran Madrid – Andorra–La Seu d’Urgell a les 16:30 hores, i Andorra–La Seu d’Urgell – Madrid a les 18:40 hores. La resta de l’any: Madrid – Andorra–La Seu d’Urgell a les 18:20 hores i Andorra–La Seu d’Urgell – Madrid a les 20:40 hores.

D’altra banda, Gallardo també ha explicat que el Govern oferirà un màxim de 830.000 euros en funció de l’ocupació real de la ruta. L’ocupació es calcularà d’acord amb les 72 places màximes de les quals disposa l’aeronau. L’aixecament de les limitacions amb la revisió de l’Estudi de Seguretat Aeronàutic farà que en general es pugui operar amb més de 50 passatgers.