Reclamem major col·laboració entre els comuns d’Escaldes-Engordany i d’Andorra la Vella

Vivand vist des de Meritxell

El comitè liberal d’Escaldes-Engordany vol més col·laboració entre els comuns escaldenc i de la capital per millorar la comunicació entre ambdós, promocionar turísticament les parròquies de forma conjunta i evitar que es facin la competència en certs aspectes, el que acaba produint una major despesa econòmica i afectant els ciutadans.

Des del comitè parroquial critiquen “les polítiques comunals centrades més a potenciar el personalisme de les dues cònsols que no en coordinar-se entre les dues corporacions i de retruc millorar els serveis que es donen als ciutadans d’ambdues parròquies”. A més, lamenten que “aquesta situació es doni amb els dos comuns governats per DA, lluny de les promeses electorals que anunciaven una col·laboració i entesa total entre les dues administracions”.

Els liberals escaldencs donen alguns exemples d’aquesta manca de col·laboració comunal, com ara, la falta d’entesa per garantir la seguretat dels carrers principals evitant el pas de vehicles no autoritzats, la manca de coordinació en les obres dels carrers limítrofs entre les dues parròquies -només cal veure les obres que s’estan duent a terme al carrer de la Unió que dificulten el trànsit-.

També posen de manifest que no hi ha gens d’interès a finalitzar la segona fase de la connexió de les xarxes d’aigua d’Escaldes-Engordany i Andorra la Vella per poder garantir el subministrament d’aigua a la població en cas d’emergència. Un altre dels punts que mostren que els comuns no mantenen una comunicació fluïda i que això afecta els ciutadans és el fet que els usuaris de la piscina dels Serradells no puguin utilitzar les noves instal·lacions comunals d’Escaldes-Engordany per falta de conveni.

Per últim, des dels liberals d’Escaldes-Engordany es reclama polítiques conjuntes en la promoció turística i en l’organització d’espectacles culturals per augmentar-ne la visibilitat i evitar la contraprogramació d’actes que redueixen l’assistència de públic i encareixen el cost.