El partit

L’executiva

L’executiva és l’òrgan de govern del partit i és escollida pel Congrés Nacional. En formen part membres nacionals i comunals i també un representant dels comitès parroquials. Els membres triats pel Congrés Nacional són:

Jordi Gallardo, president

“Crec en la iniciativa privada com a motor del progrés econòmic i social.”

Jordi Gallardo i Fernàndez és conseller general des del març del 2015 i també és president del Grup Parlamentari Liberal i vicepresident de la Comissió de Finances. Va néixer a Andorra el 23 de març de 1976, està casat i té quatre fills. És llicenciat en Història, té un Executive MBA per l’IESE Business School i treballa com a directiu en una empresa familiar. Va ser president de la secció jove del 2003 al 2005 i secretari d’Organització del Partit Liberal d’Andorra del 2005 al 2009. Va ser secretari d’Estat de Política Cultural del 2005 al 2009. És un liberal convençut, enamorat de la seva família i del seu país. Es va afiliar al Partit Liberal d’Andorra l’any 2002 i va ser escollit president de Liberals d’Andorra l’any 2013.

Amadeu Rossell i Tarradellas, secretari general

“La política no és una ciència exacta.”

Amadeu Rossell i Tarradellas va néixer el 12 de novembre de 1973 a Andorra, està casat i té tres filles. Llicenciat en Dret i amb un MBA, és un empresari multidisciplinari del sector serveis i turisme. Partidari de la continuïtat del Partit Liberal d’Andorra, va formar part de la Junta Gestora l’any 2011. Va ser conseller de Finances del Comú de la Massana del 2003 al 2007 i conseller general del 2009 al 2011. Les seves aficions són el pàdel, la boxa i el Barça. Afiliat al partit “des de sempre”, tal com diu ell, és el secretari general de Liberals d’Andorra des del maig del 2015.

França Riberaygua i Marme, vicepresidenta segona

“L’ésser humà gaudeix d’un potencial il·limitat i només depèn d’un mateix utilitzar-lo amb bones intencions.”

França Riberaygua i Marme va néixer el 21 de desembre de 1968 a Tolosa i té dos fills. Va estudiar a França, on es va especialitzar en Dret Privat, i treballa com a advocada independent a Andorra. Interessada per la política nacional i internacional, participa activament en entitats socials i associacions sense ànim de lucre. Simpatitzant des de sempre del Partit Liberal d’Andorra, es va afiliar a Liberals d’Andorra el 2014, on ha estat secretària d’Organització i actualment ocupa el càrrec de vicepresidenta segona, des del maig del 2017.

Valentí Martí i Castanyer, secretari de Relacions Internacionals

“No crec en un excessiu intervencionisme de l’Estat.”

Valentí Martí i Castanyer va néixer el 13 de juliol de 1966 a Andorra. Advocat en exercici, està casat i té un fill. Ha desenvolupat una part important de la seva vida laboral al Consell General, on ha treballat 16 anys. Ha estat secretari general del Consell General durant 11 anys i ha passat pràcticament per tots els estaments parlamentaris: comissions legislatives, delegacions internacionals, Consell d’Europa, OSCE-PA, etc. L’any 2012 va obrir el seu propi bufet d’advocats. Sempre ha estat simpatitzant del Partit Liberal d’Andorra i és membre de Liberals d’Andorra des del 2014 i secretari de Relacions Internacionals des del 2015.

Maanan Aouraghe i Bendada, tresorer

“L’acció política liberal pot repercutir positivament en el nostre país.”

Maanan Aouraghe i Bendada va néixer el 24 de juliol de 1977 al Marroc, està casat i té dos fills. És diplomat en Ciències Empresarials i treballa com a consultor d’empreses. Ha estat secretari general de la secció jove del Partit Liberal d’Andorra. Es va implicar en el projecte liberal convençut que, des de l’acció política, es pot repercutir positivament en el conjunt de la ciutadania. Creu que els postulats liberals són els que millor s’adapten a les peculiaritats d’Andorra. És membre del Partit Liberal d’Andorra des del 2005 i tresorer de Liberals d’Andorra des del 2015.

Els comitès parroquials

Els comitès parroquials són les agrupacions dels membres del partit en cada parròquia. Es reuneixen de comú acord i tenen un representant a l’executiva nacional. Els liberals elegits en els consells de Comú formen part dels comitès i participen en les seves decisions.

Suma’t al projecte liberal i participa en les decisions polítiques parroquials i nacionals.


El Congrés i el Consell Nacional

El Congrés és la màxima representació de la voluntat del partit i està format per tots els seus afiliats. Li correspon elaborar i aprovar les línies polítiques d’actuació i controlar-ne el funcionament democràtic.

El Congrés delega les seves funcions entre congressos al Consell Nacional, que està format per membres afiliats representants de tots els comitès parroquials, l’executiva, els membres elegits i representants dels Joves Liberals d’Andorra.


Organigrama
Organigrama Liberals

 


Documentació