El partit

L’executiva

L’executiva és l’òrgan de govern del partit i és escollida pel Congrés Nacional. En formen part membres nacionals i comunals i també un representant dels comitès parroquials. Els membres triats pel Congrés Nacional són:

Jordi Gallardo i Fernàndez, president

“Crec en la iniciativa privada com a motor del progrés econòmic i social.”

Jordi Gallardo i Fernàndez és ministre de Presidència, Economia i Empresa des del maig del 2019. Va néixer a Andorra el 23 de març de 1976 i té quatre fills. És llicenciat en Història, té un Executive MBA per l’IESE Business School i treballa com a directiu en una empresa familiar. Va ser president de la secció jove del 2003 al 2005 i secretari d’Organització del Partit Liberal d’Andorra del 2005 al 2009. Va ser secretari d’Estat de Política Cultural del 2005 al 2009 i conseller general del 2015 al 2019. És un liberal convençut, enamorat de la seva família i del seu país. Es va afiliar al Partit Liberal d’Andorra l’any 2002 i va ser escollit president de Liberals d’Andorra l’any 2013.

Gerard Estrella i Armengol, secretari general

“El més important per Andorra és no perdre la nostra identitat ni la nostra sobirania.” 

Gerard Estrella i Armengol va néixer el 16 de febrer de 1971 a Tolosa i té dos fills. Va estudiar a l’IMERIR de Perpinyà, ha cursat un PDD a l’IESE Business School i és enginyer informàtic. És el director de l’Àrea Serveis Tècnics de Caldea. Vinculat activament a Liberals d’Andorra des del 2015, va formar part de la candidatura parroquial d’Andorra la Vella a les eleccions comunals d’aquell any. Va ser secretari d’organització del Comitè Executiu Nacional entre el març del 2018 i el juny del 2019. Actualment ocupa el càrrec de secretari general de Liberals d’Andorra.

Èric Alguacil i Molné, vicepresident

“Tenim ganes renovades de fer les coses amb il·lusió.”

Èric Alguacil i Molné va néixer el 20 de maig de 1973 a Escaldes-Engordany, està casat i té un fill. És llicenciat en Dret per la UNED, té un DEA en el programa de doctorat de Dret Penal i Criminologia de la UNED i un postgrau en Dret Andorrà per la Universitat d’Andorra. Va treballar com a funcionari de Policia des del 1992 fins al 2015. Des de l’any 2015, exerceix d’advocat i, des del 2017, està vinculat a Liberals d’Andorra. Va formar part de la llista nacional del partit a les eleccions generals del 2019 i actualment és vicepresident de l’Executiva de Liberals d’Andorra.

jess2

Jèssica Gastó i Sánchez, secretària de Polítiques d’Igualtat

“La igualtat d’oportunitats és un dels objectius del projecte liberal.”

Jèssica Gastó Sánchez va néixer el 14 de març de 1990 a Barcelona, està casada i té una filla. Actualment exerceix de tècnica superior en imatge per al diagnòstic a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i al Centre Mèdic Traumaneu. És coneguda pel seu esperit liberal, amb una personalitat marcada, transparent i altruista. Va formar part de la llista nacional a les eleccions generals del 2019. Actualment, és presidenta del Comitè Parroquial d’Ordino i secretària de Polítiques d’Igualtat de l’Executiva nacional.

Guillem Forné i Gispert, secretari d’organització

“Un país compromès amb la seva cultura és un país ric i pròsper.”

Guillem Forné i Gispert va néixer el 3 d’agost del 1986 a Andorra. Està casat i té una filla. Actualment cursa els estudis de dret a la Universitat d’Andorra, on també cursà el Postgrau de Dret Andorrà. Treballa des del 2011 al despatx familiar. Vinculat des de jove al món de la música, és un dels actius de l’òpera andorrana. Sempre s’ha implicat amb la política d’Andorra i actualment és el Secretari d’Organització del Partit Liberal.

Claudia Cornella i Babot, secretària de Relacions Internacionals

“És necessari vincular-se amb la família liberal mundial”

Claudia Cornella i Babot va néixer el 22 de desembre de 1990 a Andorra. Graduada en Protocol, Organització d’Esdeveniments i Relacions Institucionals, és una apassionada de la política des de ben petita. Vinculada activament a Liberals d’Andorra des del 2015, va formar part de la candidatura parroquial d’Andorra la Vella a les eleccions comunals d’aquell any. Des del juny del 2019 és la secretària de Relacions Internacionals de Liberals d’Andorra.

Els comitès parroquials

Els comitès parroquials són les agrupacions dels membres del partit en cada parròquia. Es reuneixen de comú acord i tenen un representant a l’executiva nacional. Els liberals elegits en els consells de Comú formen part dels comitès i participen en les seves decisions.

Suma’t al projecte liberal i participa en les decisions polítiques parroquials i nacionals.


El Congrés i el Consell Nacional

El Congrés és la màxima representació de la voluntat del partit i està format per tots els seus afiliats. Li correspon elaborar i aprovar les línies polítiques d’actuació i controlar-ne el funcionament democràtic.

El Congrés delega les seves funcions entre congressos al Consell Nacional, que està format per membres afiliats representants de tots els comitès parroquials, l’executiva, els membres elegits i representants dels Joves Liberals d’Andorra.


Organigrama