El partit

L’executiva

L’executiva és l’òrgan de govern del partit i és escollida pel Congrés Nacional. En formen part membres nacionals i comunals i també un representant dels comitès parroquials. Els membres triats pel Congrés Nacional són:

Jordi Gallardo i Fernàndez, president

“Crec en la iniciativa privada com a motor del progrés econòmic i social.”

Jordi Gallardo i Fernàndez és conseller general des del març del 2015 i també és president del Grup Parlamentari Liberal i vicepresident de la Comissió de Finances. Va néixer a Andorra el 23 de març de 1976 i té quatre fills. És llicenciat en Història, té un Executive MBA per l’IESE Business School i treballa com a directiu en una empresa familiar. Va ser president de la secció jove del 2003 al 2005 i secretari d’Organització del Partit Liberal d’Andorra del 2005 al 2009. Va ser secretari d’Estat de Política Cultural del 2005 al 2009. És un liberal convençut, enamorat de la seva família i del seu país. Es va afiliar al Partit Liberal d’Andorra l’any 2002 i va ser escollit president de Liberals d’Andorra l’any 2013.

Amadeu Rossell i Tarradellas, secretari general

“La política no és una ciència exacta.”

Amadeu Rossell i Tarradellas va néixer el 12 de novembre de 1973 a Andorra, està casat i té tres filles. Llicenciat en Dret i amb un MBA, és un empresari multidisciplinari del sector serveis i turisme. Partidari de la continuïtat del Partit Liberal d’Andorra, va formar part de la Junta Gestora l’any 2011. Va ser conseller de Finances del Comú de la Massana del 2003 al 2007 i conseller general del 2009 al 2011. Les seves aficions són el pàdel, la boxa i el Barça. Afiliat al partit “des de sempre”, tal com diu ell, ha estat el secretari general de Liberals d’Andorra des del maig del 2015 fins al gener del 2019.

Jordi Troguet i Ribes, vicepresident

“Tenim ganes renovades de fer les coses amb il·lusió.”

Jordi Troguet i Ribes va néixer el 28 de juliol de 1962 a Andorra i té dos fills. És empresari del sector del transport i exmonitor d’esquí, vinculat durant molts anys a associacions esportives i empresarials. Va debutar a la política com a cap de la llista parroquial de Liberals d’Andorra + Independents a les eleccions comunals del 2015. És vicepresident primer de l’executiva des del març del 2018.

Gerard Estrella i Armengol, secretari d’organització

“El més important per a Andorra és no perdre la nostra identitat ni la nostra sobirania.”

Gerard Estrella i Armengol va néixer el 16 de febrer de 1971 a Tolosa i té dos fills. Va estudiar a l’IMERIR de Perpinyà, ha cursat un PDD a l’IESE Business School i és enginyer informàtic. És el director de l’Àrea Serveis Tècnics de Caldea. Vinculat activament a Liberals d’Andorra des del 2015, va formar part de la candidatura parroquial d’Andorra la Vella a les eleccions comunals d’aquell any i ara, des del març del 2018, és el secretari d’organització del Comitè Executiu Nacional.

Valentí Martí i Castanyer, secretari de Relacions Internacionals

“No crec en un excessiu intervencionisme de l’Estat.”

Valentí Martí i Castanyer va néixer el 13 de juliol de 1966 a Andorra. Advocat en exercici, està casat i té un fill. Ha desenvolupat una part important de la seva vida laboral al Consell General, on ha treballat 16 anys. Ha estat secretari general del Consell General durant 11 anys i ha passat pràcticament per tots els estaments parlamentaris: comissions legislatives, delegacions internacionals, Consell d’Europa, OSCE-PA, etc. L’any 2012 va obrir el seu propi bufet d’advocats. Sempre ha estat simpatitzant del Partit Liberal d’Andorra i és membre de Liberals d’Andorra des del 2014 i secretari de Relacions Internacionals des del 2015.

Sílvia Ferrer i Ghiringhelli, secretària de Polítiques d’Igualtat

“La igualtat d’oportunitats és un dels objectius del projecte liberal.”

Sílvia Ferrer i Ghiringhelli va néixer el 14 de juliol de 1958 a Andorra la Vella i té una filla. Va estudiar a Barcelona, on es va llicenciar en Ciències Biològiques (UB). Actualment gestiona l’empresa familiar. Fa més de 30 anys que està implicada en la política nacional i ha estat consellera de Social al Comú d’Andorra la Vella. Vinculada a Liberals d’Andorra des de la refundació del partit l’any 2012, ocupa el càrrec de secretària de Polítiques d’Igualtat i és membre del Comitè Parroquial d’Andorra la Vella.

Maanan Aouraghe i Bendada, tresorer

“L’acció política liberal pot repercutir positivament en el nostre país.”

Maanan Aouraghe i Bendada va néixer el 24 de juliol de 1977 al Marroc, està casat i té dos fills. És diplomat en Ciències Empresarials i treballa com a consultor d’empreses. Ha estat secretari general de la secció jove del Partit Liberal d’Andorra. Es va implicar en el projecte liberal convençut que, des de l’acció política, es pot repercutir positivament en el conjunt de la ciutadania. Creu que els postulats liberals són els que millor s’adapten a les peculiaritats d’Andorra. És membre del Partit Liberal d’Andorra des del 2005 i tresorer de Liberals d’Andorra des del 2015.

Els comitès parroquials

Els comitès parroquials són les agrupacions dels membres del partit en cada parròquia. Es reuneixen de comú acord i tenen un representant a l’executiva nacional. Els liberals elegits en els consells de Comú formen part dels comitès i participen en les seves decisions.

Suma’t al projecte liberal i participa en les decisions polítiques parroquials i nacionals.


El Congrés i el Consell Nacional

El Congrés és la màxima representació de la voluntat del partit i està format per tots els seus afiliats. Li correspon elaborar i aprovar les línies polítiques d’actuació i controlar-ne el funcionament democràtic.

El Congrés delega les seves funcions entre congressos al Consell Nacional, que està format per membres afiliats representants de tots els comitès parroquials, l’executiva, els membres elegits i representants dels Joves Liberals d’Andorra.


Organigrama

 


Documentació