Publicacions del blog

08 novembre
0

Josep Pintat reclama a Maerten “gestos importants i concrets per respectar les especificitats d’Andorra”

El president del Grup Parlamentari Liberal, Josep Pintat, ha demanat a Claude Maerten, cap negociador de la Comissió Europea, que “transmeti a Brussel·les que la Unió Europea hauria de fer gestos importants i concrets per respectar les especificitats  i peculiaritats d’Andorra i que l’Acord d’Associació serveixi per garantir la prosperitat del país”.

Durant la reunió celebrada aquest dimecres al migdia, el president del GPL ha remarcat que “s’ha de respectar l’article 8 del Tractat de la Unió Europea que recull la necessitat de respectar les especificitats” i ha alertat que “des del Grup Parlamentari Liberal no s’ha vist que s’estiguin respectant”. En aquest sentit, ha incidit en el fet que “incloure clàusules transitòries en l’Acord d’Associació no és respectar les especificitats del país, ja que aquestes tenen data de caducitat”.

Josep Pintat ha volgut subratllar que una d’aquestes especificitats és l’Acord Duaner de l’any 1990. “L’acord fa més de 25 anys que dura, per tant, és un bon acord per Andorra i per tots els Estats membres de la Unió Europea” i ha afegit que “s’hauria de treballar partint d’aquesta base”. Per últim, el president del Grup Parlamentari Liberal ha expressat “la voluntat del GPL d’avançar en la figura d’observador actiu en les negociacions amb la UE amb la finalitat d’aconseguir un bon Acord d’Associació per Andorra perquè rebi el màxim suport al Consell General i s’aprovi àmpliament un referèndum”.

El Grup Parlamentari Liberal valora positivament la visita del cap negociador de la Comissió Europea, Claude Maerten, al Principat d’Andorra, ja que ha servit “per poder exposar els nostres seguits sobre les negociacions de l’Acord d’Associació”.

0 comments

Rules of the Blog

Do not post violating content, tags like bold, italic and underline are allowed that means HTML can be used while commenting. Lorem ipsum dolor sit amet conceur half the time you know i know what.